Espresso Nasıl Hazırlanır?

espresso-nasil-hazirlanir

1. İyi bir espresso için özel bir kahve makinesi kullanmalısınız.

İyi bir espresso yapmak için ihtiyacınız olan ilk şey, espresso makinesidir çünkü kahvenin zengin yağlarının dağılması ve ince kahve çekirdeklerinin içinden geçebilmesi için kaynayan basınçlı suya ihtiyaç vardır. Espresso yapımında kullanılan tüm araçlar espressonun tadına etki etmektedir ve suyun kalitesi, PH derecesi de önemli bir kriterdir.

2. Espressoda fincan seçiminiz son derece önemlidir!
Espresso shot bir ons boyutundadır ve diğer kahvelerden biraz daha kalın bir dokuya sahiptir. Espresso hazırlamak için yaklaşık 8 – 10 gram kahve yeterlidir. Kahveyi servis ederken soğumasını önlemek için porselen fincanın hafifçe ısıtılması gerekir, bunun için espressoyu servis etmeden hemen önce fincanı sıcak suyla yıkamanız tavsiye edilir.

3. Kahve makinenizin temiz olduğuna dikkat etmelisiniz!
Espresso makinelerinde, suyu bardağın dibine bastıran bir dengeleyici bulunur fakat kahvenizi yapmadan önce, bu haznenin temiz olması gerekir. Aynı durum filtre için de geçerlidir. Kahvenin hazırlanacağı filtre, temiz ve kuru olmalıdır çünkü iyi bir kahve yapmanın püf noktalarından biri de budur.

4. Espressoda zamanlama son derece önemlidir!
Espresso, hızlı hazırlanır ve doğru tekniklerle yapılırsa yüzeyinde altın rengi bir krema tabakası oluşur. Bu nedenle, espresso yapmaya başlamadan önce ihtiyacınız olan her şeye sahip olduğunuzdan emin olmanız gerekir çünkü kahvenizi hızlı bir şekilde yapmazsanız iyi özütlenmez ve acılaşabilir. Bu da beklediğiniz tadı yakalayamayacağınız anlamına gelir. Espresso hazırlamak için doğru süre, 20 - 30 saniye arasındadır.

5. Krema, iyi bir espressonun habercisidir!
Kahvenin özütlendiği esnada, basınçlı su sayesinde mikro hava kabarcıkları, kahvenin çözünür yağlarını ortaya çıkarır. Zengin bir tat ve aromayla birlikte, krema ortaya çıkar ve bu, doğru yapılmış bir espressonun göstergesidir.

ESPRESSO YAPMANIN PÜF NOKTALARI!

1- Krema altın rengini aldığında ve kıvam almaya başladığında, espressonun iyi pişmiş olduğu anlaşılır.
2- Krema soluk renkte ve ince tabaka halinde olduğunda, kahvenin aroması istenilen yoğunluğa sahip olmadığı anlamına gelir. Ayrıca, espressonun normal bir kahveden daha fazla kafein içermediğini belirtmek de doğru olacaktır.

Juan Valdez’in %100 arabica çekirdeklerinden meydana gelen kahvesi, ‘’%100 Premium Colombian Coffee’’ mottosuyla kahve severlerin beğenisine sunulmaktadır.

 

Etiketler: espresso, espresso nasıl hazırlanır?, filtre kahve, espresso kahve
Nisan 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı